Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: fideszes "erősemberek" nyúlták le a járásokat

MTI|2012. aug 19. 13:33
[A+ A-]
Ha a Fidesz nem akar a társadalommal szemben kormányozni, akkor a járások kialakításánál is figyelembe kell vennie a helyi közakaratot - azaz az LMP szerint újra kell rajzolni a járások határait.
A járások kialakításakor több esetben a helyi fideszes politikus vagy az érintett település ellenzéki vezetésének akarata győzött az ott élők igényeivel szemben, állítja az LMP. A párt ezért arra kéri a kormányt, vizsgálja felül a rossz döntéseket, és a helyi közösségek véleményének figyelembe vételével módosítsa a kormányrendeletet.

Az LMP még egyszer felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a hatékony kormányzáshoz elengedhetetlen a helyi közösségek együttműködése, és ha nem akarnak a társadalommal szemben kormányozni, akkor a járások kialakításánál is figyelembe kell venniük a helyi közakaratot. A párt azt javasolja a kormányzatnak, hogy az emiatt kialakuló társadalmi kezdeményezéseket megelőzve vizsgálja felül rossz döntéseit, és a helyi közösségek igényeinek megfelelően módosítsa az erről szóló kormányrendeletet.

Annak érdekében, hogy a közélettől történő elfordulás és a politikával szembeni bizalomvesztés ne váljon visszafordíthatatlan folyamattá, elengedhetetlen, hogy a helyi közösségek érezzék, a sorsukról szól döntések nem a fejük felett születnek, hanem abba igenis van beleszólásuk.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!