Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: Éljen az első jogállamtalanított augusztus 20.-a!

MTI|2012. aug 19. 15:05
[A+ A-]
Az embereknek egyre kilátástalanabbul alakul az életük, miközben a kormányfő szembemegy az európai értékekkel és normákkal, mondta Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő, az alkotmányügyi bizottság tagja vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet Együtt az ország! - az első jogállamtalanított augusztus 20. címmel tartott.
A miniszterelnök szembefordul mindenkivel, aki szót emel "nemzetrontó politikája" ellen, "utána pedig panaszkodik, hogy a világ nem segítőkész a magyarokkal", mondta Bárándy Gergely, aki szerint nincs olyan hatalmi ág, amelyet a mostani kormányzat "ne alakított volna saját képére". Utalt arra, hogy "az ügyészséget, amely sorra gyanúsítja meg alaptalanul a Fidesz politikai ellenfeleit, politikai céljaik szolgálatába állították, az Alkotmánybíróság jogkörét csorbították, aztán a testületet feltöltötték fideszesekkel".

A szocialista politikus szerint "a dolgozók érdekvédelmi szervezeteit ellehetetlenítették", a kormány pedig a kétharmados parlamenti többségét "korlátok nélküli hatalomként éli meg". Független állami szervek vezetőivé vazallusokat neveztek ki, "akik nem az általuk képviselt emberek, hanem a kormányfő érdekeit szolgálják".

Vannak országgyűlési választások, csak regisztrációhoz kötik őket, és van Állami Számvevőszék, "csak egy fideszes országgyűlési képviselő vezeti", "van szabad vállalkozás, csak aki nem emel a kormány által elvárt módon bért, arra rászáll a bérkommandó", sorolta a példákat Bárándy.

A szocialista honatya úgy látja: "Szent István királyunk (...) a maga korában korántsem volt konzervatív, sőt Magyarországon megvívta harcát az akkori konzervatívokkal, s hazánkat befogadó nemzetté, az akkori modern Európa részévé tette". Rámutatott: az államalapító uralkodó szemléletmódja tiszteletet érdemel, amelyre "szükség volna, hogy hazánkat a mai nehéz helyzetből kiemelve sikeres európai országgá tegyük, ahol jó élni mindenkinek, etnikai, vallási és társadalmi helyzetre való tekintet nélkül".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!