Előző
Következő
új cikk

Sport

Ezüstérmes lett az evezős világbajnokságon Galambos Péter

Népszava|2012. aug 19. 17:23
[A+ A-]
A verseny eleje és vége nagyon jól sikerült. Örülök, hogy maradt energiám a hajrára, mert nagyon kemény küzdelem volt, mondta Galambos Péter, miután ezüstérmes lett az evezős világbajnokságon.
A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter ezüstérmet szerzett a szám vasárnapi döntőjében a bulgáriai Plovdivban zajló evezős-világbajnokságon, ahol az olimpiai műsorban nem szereplő számokban rendeznek versenyeket. A győzelem a címvédő dán Henrik Stephansené lett.

A Vác Városi Evezős Club két éve vb-bronzérmes sportolója - aki 25 évével a legidősebb volt a hatos fináléban - Stephansen és a tavalyi vb-n második olasz Pietro Ruta mellett egy-egy svájci, amerikai és osztrák riválissal küzdött meg a nemzetközi szövetség honlapjának tanúsága szerint.

Galambos remek rajtot vett, 500 méternél ő vezetett, féltávnál azonban már a favorit dán állt az élen, s az amerikai Andrew Campbell Jr. is megelőzte a magyart. A 2000 méteres táv utolsó negyedéhez érkezve dán, amerikai, olasz volt a sorrend az élen, de Galambos ott volt a vezető trió nyakán, s a hajrában csapásról csapásra egyre feljebb kapaszkodott. Az izgalmas finis végén aztán Stephansen ért elsőként a célba, az amerikai és olasz riválisát lehajrázó magyar evezős pedig pályafutása legnagyobb sikerét aratva második lett.

"A verseny eleje és vége nagyon jól sikerült. Örülök, hogy maradt energiám a hajrára, mert nagyon kemény küzdelem volt. A döntő előtt még állítottunk a hajómon, ez a húzás is nagyon jól sült el. Éremért jöttem a vb-re, és nagyon boldog vagyok az ezüsttel" - mondta a magyar versenyző.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!