Előző
Következő
új cikk

Belföld

A fiatalembert elütötték és cserbenhagyták, a nőt halálra gázolták

MTI|2012. aug 19. 17:53
[A+ A-]
Súlyos baleseteket hozott a hétvége: Halmajon egy 25 éves férfit csapott el egy segítségnyújtás nélkül továbbálló autó, Szegeden egy biciklis került a kerekek alá.
Életveszélyesen megsérült az a 25 éves fiatal férfi, akit vasárnap ütött el egy autó Halmajon, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyedné Novodonszki Éva elmondta: a baleset vasárnap hajnalban 2 óra 50 perckor történt Halmajon, a Fő utcán. Egy eddig ismeretlen gépjármű vezetője ütötte el a helybéli fiatalembert, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az autós viszont megállás nélkül elhajtott.
A mentősök a helyszínen stabilizálták az elütött fiatalember állapotát, majd kórházba szállították. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a cserbenhagyó gázoló megtalálása érdekében. Várják egy sötét színű, feltehetően Wolksvagen Passat, vagy hasonló személygépkocsi vezetőjének jelentkezését is, aki a baleset idején a helyszínen járt.

Szegeden szintén nem volt tragédiamentes a nap: kórházba szállítását követően meghalt egy 29 éves nő, akit egy autó ütött el Szegeden, a Dorozsmai úti kerékpárúton, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Szenti Szabolcs elmondta: szombaton hajnalban a személygépkocsi Dorozsma felé haladt a külső sávban. Miután megelőzött egy a belső sávban közlekedő autót, hirtelen áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd a kerékpárúton elgázolt egy biciklis nőt. Az autó és a kerékpáros is az árokba borult.

A mentők a 29 éves szegedi kerékpárosost súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, míg az autóból egy súlyos és két könnyű sérült került a Traumatológiai Klinikára. A szerencsétlenül járt biciklis a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A sofőr rosszullétel magyarázta a balesetet. A rendőrség igazságügyi műszaki és orvosszakértő bevonásával büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!