Előző
Következő
új cikk

Belföld

Halálcsapda a Duna: minden nap újabb bomba

MTI|2012. aug 19. 18:09
[A+ A-]
Repeszgránátok és bombák sora pöttyözi a Duna-partot, ám a víz általában rejtő őket. Most viszont ahogy apad a vízszint, úgy bukkannak elő a robbanószerkezetek.
Világháborús bombát találtak Esztergomban a Duna partján vasárnap, a tűzszerészek elszállítják a helyszínről a robbanószerkezetet - közölte Várkonyi Melinda főhadnagy, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje. Ismertetése szerint a tűzszerész járőrök megállapították, hogy egy 2,5 kilogrammos szovjet, úgynevezett kumulatív bomba került a felszínre a Duna alacsony vízállása miatt.

A robbanótest bevizsgálásnak idejére az Árok utcát és a Duna-partot lezárták mintegy 150 méteres szakaszon. A szakemberek kiemelték a vízből a bombát, amelyet Esztergom külterületén semmisítenek majd meg - mondta Várkonyi Melinda. (Pénteken Esztergomban a Mátyás király utcában, egy kerítés építése közben találtak egy tüzérségi gránátot és egy rombolóbombát.)

Szombaton pedig két gránátot találtak a Duna budapesti szakaszán, a robbanótesteket elszállították a helyszínről; az eset miatt egy időre két szállodahajó összesen mintegy száz vendégét is ki kellett költöztetni, közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta: a robbanótestek - egy 7,5 centiméteres német páncélgránát és egy 4 centiméteres magyar repeszgránát - a Belgrád rakparton lévő 8-as számú hajókikötőnél kerültek a felszínre a Duna alacsony vízállása miatt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!