Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP:A fél ország nyomorba süllyed

nepszava.hu|2012. aug 21. 13:28
[A+ A-]
Úgy köszönt az országra a szeptember, hogy Orbán Viktor álombeli céljaiból és rózsaszín ígéreteiből egyetlen betű sem teljesül, ellenben az élet minden területe egyre drágább lesz, sokkal drágább - mondta Tukacs István.
A megélhetetlenség szakadéka felé száguld az ország. A Matolcsy-féle teljes dilettantizmusnak hála Magyarország minden polgárának üresebb lesz a pénztárcája - feltéve, hogy nem fideszes oligarcha, jelentette ki Tukacs István. A szocialista politikus szerint aki nem tud meríteni a narancsos barátok által a közkasszából kilopott pénzből, az súlyos bajba kerülhet. Íme a tények: egyetlen év alatt a tojás 34 százalékkal lett drágább, a kakaó 20 százalékkal, a párizsi, a kolbász és a liszt nagyjából 10 százalékkal, a gyógyszerek 4,2 százalékkal kerülnek többe; a háztartási energia 6,3, ezen belül a távfűtés 8,4 százalékkal emelkedik, az üzemanyagok 12,2 százalékkal drágulnak.

Ezek az Orbán-Matolcsy tengely értelmetlenül unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikájának az eredményei, magyarázta Tukacs, aki szerint sajnos megeshet, hogy az elszegényedő milliók tovább szegényednek, a négymillió szegény országából jövőre akár öt millió szegény országa is lehet.

Az oligarchahatalomnak csak néhány, a társadalom fölött álló kiválasztott lehet a nyertese: a közgépes baráti kör, a csatlósmédia vezérei, és néhány kiváltságos talpnyaló, deklarálta a szocialista politikus. Így Tukacs azt követeli Orbán Viktortól, hogy menessze gazdasági miniszterét, majd maga is mondjon le a miniszterelnökségről, hogy egy teljesen új, hozzáértő kormány kezdhesse el Magyarország újjáépítését!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!