Előző
Következő
új cikk

Belföld

Négyemeletes panelben bujkált a pécsi késelő

MTI|2012. aug 23. 13:56
[A+ A-]
Ismerőse és annak rokona segített a múlt szombati pécsi emberölés gyanúsítottjának szökésében és elrejtőzésében, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség.
F. Lászlót a bűncselekmény elkövetése után a belvárosból egy ismerőse autóval szállította Pécs kertvárosi részébe, ahol a férfi napokig segítője rokonának lakásában bujkálhatott. A főkapitányság nyomozói több helyen keresték, végül egy négyemeletes lakóházban találták meg, a Terrorelhárítási Központ munkatársai pedig elfogták. Ellenállást nem tanúsított.

A rendőrség utalt rá: adataik szerint a 41 éves, nagykozári illetőségű, többszörösen büntetett F. László volt az, aki szombaton Pécs egyik belvárosi szórakozóhelyén, szóváltást követően megszúrta a vendéglátóhely 21 éves biztonsági őrét, majd elmenekült. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. F. László kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy konfliktusba keveredett a sértettel, ez vezetett a tettlegességig. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság. A rendőrségi közlemény nem tért ki a gyanúsítottat segítő ismerős és annak rokona büntetőjogi felelősségére.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!