Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP:Orbán és Matolcsy kezdjen reális gazdaságpolitikába vagy távozzon!

MTI|2012. aug 23. 16:50
[A+ A-]
Az MSZP szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai világos képet adnak az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarcáról, ezért arra szólítják fel a miniszterelnököt és a nemzetgazdasági minisztert, hogy kezdjenek reális, növekedésösztönző gazdaságpolitikába vagy távozzanak az ország vezetéséből.
Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, "a kormányzati kommunikációs gépezet sem tudja elhazudni: rosszabbul élünk". Hivatkozott arra, hogy a KSH adatai szerint az első félévben a reálbérek közel négy százalékkal csökkentek, a nem teljesített devizahitelek állománya öt százalékkal növekedett, míg a szabad felhasználású, deviza alapú jelzáloghitelek esetében a teljes hitelállomány felénél vannak visszafizetési gondok.

A szocialista politikus szerint a reálbérek csökkenése azt jelenti, hogy a bérkompenzáció teljes kudarc, a kormányzat devizahiteleseket megsegítő intézkedései pedig csupán a jómódú adósoknak jöttek jól, a többség egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

Az MSZP azért arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy fejezzék be az "álságos sikerkommunikációt", nézzenek szembe a valósággal, hogy az ország gazdasága és az emberek életszínvonala a vezetésük alatt zuhanni kezdett, és kezdjenek valódi közgazdasági tényeken és reális számításokon nyugvó, növekedésösztönző gazdaságpolitikába vagy távozzanak az ország vezetéséből.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!