Előző
Következő
új cikk

Belföld

Bírósághoz fordul a KEH

MTI|2012. aug 23. 17:50
[A+ A-]
A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajnálattal értesült arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a hivatalt, és bírósághoz fordul jogorvoslatért - tájékoztatta a KEH csütörtökön az MTI-t.
Az Index szerdán számolt be arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság 2,5 millió forintra bírságolta a hivatalt, miután az állami kitüntetések megtervezéséhez és legyártásához egyetlen tárgyalópartnert hívott meg, a Metal-Art Zrt.-t.

A KEH közölte, hogy közbeszerzési eljárás keretében kötöttek szerződést a céggel, az eljárást pedig bejelentették a döntőbizottságnak. "A Közbeszerzési Döntőbizottság végzésében engedélyezte a szerződéskötést a KEH számára az Állami Pénzverde jogutódjával, a Metal-Art Zrt.-vel" - olvasható a hivatal közleményében.

Mint írták, a döntőbizottság mostani határozatában kifogásolta a választott közbeszerzési eljárás típusát. A KEH álláspontja szerint ugyanakkor fennáll az általa lefolytatott közbeszerzési eljárási típus jogalapja. Ezt támasztja alá, hogy 2006-ban a döntőbizottság nem vitatta a mostanival teljesen azonos jogi alapokon nyugvó közbeszerzési szerződés jogszerűségét.

Tudatták azt is: a döntőbizottság által kiszabott bírság az ügyben eljáró közbeszerzési tanácsadó céget terheli a céggel kötött szerződés szerint.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!