Előző
Következő
új cikk

Belföld

Cegléden nem rosszabb a helyzet, mint Pest megyében máshol

MTI|2012. aug 23. 21:25
[A+ A-]
Egyértelműen kijelenthető, hogy a Cegléden elkövetett bűncselekmények száma nem haladja meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő más településeken elkövetett vagyon elleni bűncselekmények számát - közölte a főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Beluzsárné Belicza Andrea a Korondi Miklós jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.
A képviselő egyebek mellett azt mondta: a város külterületein lakók hosszú ideje rettegésben élnek a más településekről oda költözött munka nélküli romák "bűnöző életmódja", elsősorban a lopások és betörések miatt. Ez az "egyre tarthatatlanabb helyzet" előzte meg azokat a feszültségeket, amelyek a vasárnap éjszaka lezajlott eseményekhez vezettek.

A PMRFK szóvivője közölte: az év első nyolc hónapját tekintve Pest megyében összességében is, így Cegléden is minimálisan, 4 százalékkal emelkedett az elrendelt nyomozások száma.

A rendőrség folyamatosan elemzi és értékeli a bűnügyi helyzetet, ennek függvényében tart megelőzési akciókat, fokozott, illetve visszatérő ellenőrzéseket a városban. A rendőrség folyamatosan fenntartja a közrendet és a közbiztonságot Cegléden - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!