Előző
Következő
új cikk

Vélemény

A gárda és az állatpornó

Népszava|2012. aug 27. 06:00
[A+ A-]
Budapesten nyugodtan vonulgathat egy nyilas provokátor-csapat a Hősök terén, néhány sarokkal arrébb könnyen lehet, hogy mégiscsak bemutatnak egy nettó antiszemita "színdarabot" - egy olyan színházban, amelynek direktorát a főpolgármester kényszerítette a városra. A Kossuth téri parlamentben ismét lehet cigányozni és vérvádazni. Károlyi szobrát már kiebrudalták (innen is gratulálunk az egykor demokrata és liberális Wachsler Tamásnak az ebben való közreműködéséhez).

Budapest kezd elnyilaskásodni, és ez nem tesz túl jót a reputációjának. Mégiscsak a világban van egy - jogos - viszolygás ettől a vonulgató népségtől.
Ha már mindenképpen masírozgatni akarnak, meg Csurka provokatív darabjait előadni, meg vérvádazni, akkor nem lenne jobb, ha mindezt mondjuk Csókakőn tennék? A legjobb az lenne, ha sehol sem persze. De ha már valahol, akkor legalább ott, ahol kevésbé vannak szem előtt.

A fővárosban tehetik, a párszáz lakosú Csókakőn meg nem? Ugyan már. Éppen fordítva kellett volna eljárni. A derék rendőröknek Budapestre nem beengedni ezeket a népeket, itt járőrőzni, meg helikopterezni. Még a konyhasátrat is felverhették volna a Műjégpálya mellé. Az urak meg náculjanak Csókakőn, ha a demokrácia legnagyobb vívmányaként, az ilyesmi megakadályozhatatlan.
Ha Pintér miniszter, aki jelentős őrző-védő üzleti gyakorlattal és feltehetően titkosszolgálati kapcsolatokkal is rendelkezik, legközelebb megneszeli, hogy mi készül Budapesten, akkor úgy intézi az egészet, hogy minél kevesebbet lehessen látni ebből a szennyből.

Olyasmi ez, mint az állatos pornó, csak sokkal veszélyesebb. Tudjuk, állatos pornó is létezik, van rá igény - mégsem tolerálható, ha valakik nyilvánosan akarják gyakorolni az ilyesmit. Ha már a bíróság ragaszkodik ahhoz, hogy gyakorolható legyen az efféle gusztustalanság, akkor a rend buzgó őrei mindent tegyenek meg azért, hogy egyrészt érezzék a résztvevők a társadalom teljes megvetését, másrészt meg azért mégse ártatlan kisdedek és ijedős turisták szeme láttára történjék mindez. Rólunk, bennszülöttekről már nem is beszélve.