Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Nyegletábornok

Népszava|2012. aug 28. 06:15
[A+ A-]
Hajdu János rátermett, komoly kommandós. A bűnügyi újságírók pontosan tudják, mennyire az, hiszen ismerik. Orbán Viktor volt "biztonsági igazgatójaként" azonban csúszik a politika felé. Noha egy rendőr tábornok - legyen bárki a főnöke - nem tehet politikai nyilatkozatot... Márpedig Hajdu úr alaposan beletévedt a mocsárba. Kijelentette ugyanis, hogy letojja "néhány középszerű politikus mit gondol a Terrorelhárítási Központról".

A főigazgató az ország belső, de kezelhető problémájaként említette, hogy "meglehetősen erőre kapott a szélsőjobboldal". Példaként hozta, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, és több más szélsőséges jobboldali szervezet is alakul. Kijelentette ugyanakkor, hogy ma nincsenek Magyarországon olyan fegyveres csoportok, amelyek olyan problémákat tudnának okozni, amelyekkel kormányok lennének megdönthetők, vagy amelyek emberéleteket követelhetnének. Maximálisan egyetérthetnénk a tábornokkal, de megjegyezzük: egy közszolga ilyen kijelentést soha nem tehet. A politika szivárványos világa nem az egyenruha sarkos rendje...

De mi azért bízunk Hajdu Jánosban, ha egy fél világ kiabálja is tele a netet, hogy fillentett a TEK. Hogy se nekik, se a szír kormányerőknek nem volt közük a túszok kiszabadításhoz. Az úgynevezett felkelőket érte közvetlen támadás egy másik, kormány mellett harcoló milícia részéről. A bátor felkelők pedig elfutottak (és néhányan meghaltak). Ezt használták ki a magyarok, és megszöktek. A milícia egyik tagja telefonált a katonai vezetésnek, hogy megtaláltak három keresett honfit. Akárhogy is történt, mi nem hagytuk magunkat!

Még akkor sem, ha az egyik "kiszabadítottól" tudni véljük: a fogvatartóik eltűntek, kijöttek a pincéből és egy talált mobilról az egyik szír értesítette a családot.
A mi TEK-ünk minden terrorizénél izébb.
A tábornok azt is kijelentette - vajon miért fontos? -, hogy az Orbán-védő egységnél korábban icipici egészségügyi doboz sem volt. Holott 1996-tól kormányrendelet alapján a kormányőrségnél mentő rohamkocsinak kell készenlétben állnia. (Nem emlékszem pontosan, ki is volt akkor kormányon.)

Azért jó, hogy orvos vigyáz Orbánra...