Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Idén negyedszer Pozsonyi Piknik Újlipótvárosban

nepszava.hu|2012. aug 28. 13:22
[A+ A-]
Annyi már biztos, hogy még sosem volt olyan nagy és szép Piknik a Pozsonyi úton és környékén, mint amilyen idén lesz. Aki figyelmesen átböngészi a két színpad, a Pozsonyi úti balkonok és a Wallenberg utcából kialakított gyermekutca, valamint a sámlis mozi programjait 2012. szeptember 1-én délelőtt 10 és este 22h között, olyan nevekkel találkozhat, mint a világ egyik legnevesebb zenekara, a Liszt Ferenc Kamarazenekar.
Két színházi társulat is magáénak érzi a Pozsonyi Pikniket, így külön produkcióval fellép a Vígszínház és a Radnóti Színház. Lipócia egyéb jelesei is bemutatják legújabb produkcióikat, így lesz Bächer kabaré valamint Dunai Tamás sanzon és Radnai diszkó. Dalra fakad a népszerű televíziós, Krizsó Szilvia is.

Fellép a több zenei stílust harmonikusan ötvöző nagy kedvenc, a Butterfly Effect zenekar. Nagy sikernek ígérkezik a három vagy annál is több tenor meglepetésszerű felbukkanása egy-egy pozsonyi úti balkonon, hogy rendhagyó "bal-kon-certtel" szórakoztassa a megjelenteket. Hajós városnézéssel várjuk az érdeklődőket délelőtt és délután, s akinek kedve van, zsidó emlékeket járhat be, avatott vezetéssel, Pesten és Budán. Együtt köszöntik Újlipótváros és a magyar kultúra egyik fontos tanúját, az éppen 100 éves Radnóti Miklósnét. Idei újdonság a közösen kialakított Piknik Divat, melynek modelljei megvásárolhatók lesznek. Piknik hagyomány, így idén is megvalósítjuk a pozsonyi kiflisütő versenyt, Frank Júlia értő zsűrizésével. Bécsi résztvevők mellett újra vendégül látjuk Pozsony városát, amely a Piknik zsíroskenyere mellé hamisítatlan pozsonyi haluskit kínál Újlipótváros polgárainak és barátainak.

Az újlipótvárosi kutyusok ügyességi versenyét Újlipótváros éttermeinek versengése előzi meg. Facebook szavazással, majd szakértő zsűri közreműködésével kiosztjuk a már nagy presztizsű "Piknik Csillagot", melyet Lipócia legjobbnak ítélt étterme viselhet. Nem sorolható tovább a rendkívül gazdag program, de minden részletet megtalálni a Pozsonyi Piknik műsorfüzetében, honlapján és Facebook oldalán, valamint a rendezvény agyközpontjában a LÁNG-TÉKÁban. Mint ahogy azoknak a nevét is, akik ötlettel, pénzzel, önkéntes munkával támogatják a Pikniket, amely nélkül Újlipótváros nagyszerű civil kulturális fesztiválja nem valósulhatna meg.

PIKNIK A NÉPSZAVÁVAL

Töltse velünk a szombatot és találkozzunk a Pozsonyi Piknik rendezvényen a Népszava sátornál!
-kötetlen beszélgetés a lap szerkesztőivel
-véleményfal
-újságok, Népszava relikviák, archív kiadványok árusítása
-dedikálás
-garantált ajándék minden új előfizetőnek

Várjuk szeretettel!
Népszava

Lájkoljon minket a Facebook-on is!