Előző
Következő
új cikk

Belföld

Pert nyert első fokon Gyurcsány a Hír TV elleni "plágiumvád" ügyében

Népszava|2012. aug 28. 15:22
[A+ A-]
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pert indított a HírTV ellen, az április 29-én bemutatott "Pancsolt bor" c. műsor miatt, amelynek készítői azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc 1984-ben írott főiskolai szakdolgozata plágium. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a televíziót.
A benyújtott kereset részletesen fölsorolja azokat az adásban tetten érhető manipulációkat, amelyek révén a műsor valószínűsíteni kívánta ezt az állítást - írja közleményében a Demokratikus Koalíció (DK)

A DK álláspontja szerint a Fővárosi Törvényszék ma kihirdetett elsőfokú ítéletében igazságot szolgáltatott a volt miniszterelnöknek, amikor megállapította: a műsor a keresetben fölsorolt állításokkal azt a hamis látszatot keltette, hogy Gyurcsány Ferenc plagizált, vagyis hogy szakdolgozatában jogsértő módon használta föl Rozs Szabolcs diplomamunkájának egyes részleteit. A bíróság ezért ítéletében helyreigazításra kötelezte a televíziót, mind az eredeti adásra, mind annak (esetleg más címen bemutatott) ismétléseire vonatkozóan.

"A HírTV jogkövető magatartásáról és erkölcsi emelkedettségéről egyébként sokat elmond, hogy a szóban forgó műsort még az utolsó pillanatban, közvetlenül az előre látható ítélet megszületése előtt, az elmúlt hétvégén és a tegnapi napon ismételten bemutatta. " - zárul a DK közleménye.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!