Előző
Következő
új cikk

Belföld

Meghamisított interjú, kiretusált Lomnici - Jutalmat kaptak a közmédia vezetői

Népszava|2012. aug 28. 16:59
[A+ A-]
Fantasztikus, ami a közmédiában történik. Fantasztikus, de inkább elképesztő, hogy a legsötétebb diktatúrákat idéző botrányokkal teli 2011-es év után is több mint 15 millió forint jutalom "jár" a közmédiumok élére kinevezett négy fideszes pártkatonának - írja közleményben Török Zsolt az MSZP szóvivője.
Az alattomosan meghamisított Cohn-Bendit-riport, a sunyin kiretusált Lomnici Zoltán, a képernyőről lelopott operaházi tüntetők, a milliárdokból leforgatott köztévés szappanopera csúfos bukása, az agymosóprogrammal kezelt hír- és háttérműsorok, a világ egyik legpatinásabb nemzeti hírügynökségének csontvázintézménnyé sorvasztása, a közmédiás szakszervezetek kinyírása, és főleg: a mintegy 1000, magas szakmai színvonalon dolgozó médiamunkás kirúgása ellenére a Közszolgálati Közalapítvány által felügyelt közmédiumok vezetői közel 15 millió forint jutalomban részesülhetnek- írja közleményében Török Zsolt az MSZP szóvivője.

A szóvivő szerint az alapítvány fideszes többségű kuratóriuma által megszavazott pluszpénzt az MTV-t, a Duna TV-t, Magyar Rádiót és az MTI-t vezető "fantasztikus négyes" tagjai állítólag egytől egyig kiérdemelték. "Semmi kétség. Már ha jutalom a közszolgálat helyett a pártszolgálatért jár. Merthogy a szerződésükben lefektetett alapvető szakmai-etikai elvárásoknak sem feleltek meg, az biztos."

Török Zsolt megjegyzi, "most lehet csak sajnálni igazán, hogy a mindig éber Budai Gyula nem biztosa többé az állampárti leszámoltatásnak." Semmi kétség, hogy azonnal feljelentené a pofátlan és jó erkölcsbe ütköző módon immár a havi kétmilliós bérplafonba is beleütköző jutalmazottat- zárul a közlemény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!