Előző
Következő
új cikk

Sport

Nem veszi komolyan az MLSZ a szurkolói rasszizmust

MTI|2012. aug 28. 20:18
[A+ A-]
A Ferencváros visszaesőként 300 ezer forintot, a Budapest Honvéd pedig 80 ezret kénytelen befizetni a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kasszájába a két együttes múlt szombati bajnoki mérkőzése után.
A szervezet fegyelmi tanácsa (FT) a keddi ülésén döntött a két klub megbüntetéséről. A házigazda zöld-fehéreknek "rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata, tárgyak bedobálása, a szurkolók rasszista megnyilvánulásai és a hangosbemondó nem előírás szerinti működtetése" miatt kell bírságot fizetniük, míg a Honvédot drukkereinek rasszista megnyilvánulásáért büntették.

A Paks-Eger mérkőzés rendezési hiányosság miatt késve kezdődhetett csak el, ezért a hazai klubot írásbeli megrovásban részesítette a fegyelmi tanács. Hasonló okból az MTK-t - mint visszaesőt - 50 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték.

Szolnoki Roland (Videoton) három, Bojan Vrucina (Kaposvár) két, Antal Botond (Kecskemét), Martin Klein (FTC), Zoran Zeljkovic (Pécs) és Bank István (Kaposvár) egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!