Előző
Következő
új cikk

Sport

Bizonyítani tudja igazát a Nemzeti Sport

MTI|2012. aug 28. 21:41
[A+ A-]
A Nemzeti Sport azt állítja, hogy legálisan jutott hozzá a Milan Peric Ferencvároshoz igazolásával kapcsolatos cikkhez, mert az írás bizonyíthatóan nyilvánosan megjelent a fradi.hu weboldalon.
A Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója, Mihók Attila által aláírt és az MTI-hez eljuttatott keddi közleményben az áll, hogy "a Ferencvárosi Torna Club 2012. augusztus 27-én 17:31-kor kiadott közleményében valótlanul vádolta meg a Ringier Kiadó Kft. tulajdonában lévő Nemzeti Sport online kiadását, az nso.hu-t, amelyben kijelentette, feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt, egyértelműen a nemzetisport.hu-t nevezve meg, mint elkövetőt."

A közlemény úgy fogalmaz, a Nemzeti Sport szerkesztősége rendelkezik közjegyző által is hitelesített bizonyítékokkal, amelyek szerint az átigazolással kapcsolatos íráshoz legálisan jutott hozzá, s ahogy korábban is, úgy most is a hivatkozás szabályait betartva közölt információt.

"A Ferencvárosi Torna Club ezidáig hivatalosan még mindig nem kereste meg sem a Nemzeti Sport szerkesztőségét, sem a Ringier Kiadó Kft.-t, ennek ellenére megtesszük a megfelelő lépéseket, és készek vagyunk jogi útra terelni az ügyet az FTC közleménye nyomán" - áll a közleményben.

Az FTC hétfőn bejelentette, büntető feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt a Nemzeti Sport Online délutáni cikke nyomán.

Kubatov Gábor klubelnök hétfőn azt közölte: a Milan Peric leigazolásával kapcsolatos hír tervezetét a fradi.hu saját belső hálózatán tárolta, s erről hétfőn 14:30 óra körül "illetéktelenül kép és írás jelent meg az nso.hu-n". A Ferencváros az ügy lezárulásáig visszavonta a Nemzeti Sport, a Nemzeti Sport Online, illetve a hozzájuk kapcsolódó összes médium akkreditációját, valamint munkatársai szurkolói kártyáját.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!