Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Szalai Annamária lemondására

Népszava|2012. szept 17. 17:11
[A+ A-]
Mire e sorok megjelennek, Szalai Annamária, az úgynevezett nemzeti médiahatóság vezetője minden bizonnyal beadta a lemondását posztjáról.
Hétfőn ugyanis úgy döntött a bíróság, hogy nem indulhat el mégsem az amúgy is szörnyszülött állami mobilcég, újra kell pályáztatni a számára kiírt frekvenciákat. Sőt, valószínűség a már piacon lévő mobilcégek is bukták azt a részt a frekvenciákból, amit ebben az árverésben nyertek.

A költségvetés elveszít 31 milliárd forint bevételt, a fölhasználók pedig az országos 3G lefedettséget, amely különösen a Vodafone ügyfeleinek fog fájni, hiszen ez a cég nemcsak elsőként építette ki szinte az egész országot lefedő ilyen hálózatát, de még ezzel is kampányolt.

Szalai és társai nyilván e pályáztatásnál is éppen úgy politikai megrendelésre dolgoztak, mint amikor kedvenc adómat, a Klubrádiót akarják ellehetetleníteni. Számításaik szerint, mire e döntéseket meghozzák Magyarországon már nincs jogállam, nincs független bíróság - minden a hatalmuk alá van hajtva, ezért tehetnek még a saját törvényeikre is. A törvény az, amit ők mondanak és passz.
És most megint kiderül, hogy azért mégsem. Nem minden bíró úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Szalai súlyos kárt okozott. Mennie kell. Ahogy a fő megrendelőnek is.

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.