Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Nyitott autózás élvezete

Népszava|2012. szept 21. 10:39
[A+ A-]
Nem titok többé: az Opel új kabriójának Cascada lesz a neve. A név a spanyol vízesés szóból ered és az Opelre jellemző "a" betűvel végződik. Az elnevezés összhangban van az új Opel kabrió autó kecses eleganciájával, szépségével, frissességével és a nyitott autózás vegytiszta élvezetével.
Erőtől duzzadó, szoborszerű formájával, kiegyensúlyozott arányaival és nyúlánkságával, csukott vagy nyitott állapotban egyaránt klasszikusan elegáns fellépésével az új Opel Cascada az igényes vevőket veszi célba, akik a lehajtott vászontetővel a szabad levegőn autózás legmagasabb szintjére vágynak. A több mint 4,70 méteres hosszúság a középkategóriába pozícionálja az új, négyüléses Opel kabriót. Ezáltal a Cascada inkább az ötvenes évek Opel Kapitän- és Rekord-alapú, nagyra becsült kabrióinak hagyományához kapcsolódik, mintsem az utóbbi két évtized kompakt modelljeihez.

Az új Opel Cascada igényességét számos prémium-jellemvonás és technika hangsúlyozza, amelyek közül különösen a kiváló minőségű vászontető emelkedik ki. Gombnyomásra nyílik ki, akár menet közben is, 50 km/óra sebességig.A Cascada már a harmadik új modellnév a Mokka és az ADAM után, amelyet az idén bevezet az Opel. Ez jól mutatja, hogyan fejleszti típusportfólióját a márka, mindössze néhány hónap alatt három új piaci szegmensbe benyomulva: a szubkompakt szabadidő autó (SUV - Sport Utility Vehicle) és a városi prémium kisautó után most egy elegáns kabrióval jelentkezik a középkategóriában.
Az új Cascada, amely 2013 elején kerül piacra, a találgatások ellenére még nem mutatkozik be a Párizsi Autószalonon, mert ott az Opel ADAM világpremierje lesz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!