Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kukorelly Endre lemondott parlamenti mandátumáról

MTI|2012. szept 24. 10:02
[A+ A-]
Hivatalosan is lemondott parlamenti mandátumáról Kukorelly Endre hétfőn - mondta el az MTI érdeklődésére Heltai László, az LMP választmányi szóvivője. Az ellenzéki párt Lengyel Szilviát jelöli Kukorelly Endre helyére országgyűlési képviselőnek.
Hétfőn hivatalosan is lemondott parlamenti mandátumáról Kukorelly Endre, a képviselő eljuttatta erről szóló levelét az Országgyűlés elnökének titkárságára - közölte az MTI érdeklődésére Heltai László.

Az Országgyűlésről szóló törvény alapján a képviselők a házelnökhöz benyújtott írásbeli nyilatkozattal mondhatnak le megbízatásukról. A megbízatás a lemondás benyújtásával megszűnik, ahhoz nem kell a parlament jóváhagyása.
A megüresedett képviselői helyre az LMP Országos Választmánya Lengyel Szilviát, a testület korábbi tagját jelölte, aki a mandátumvizsgálat lezárultát követően leteheti esküjét és megkezdheti parlamenti munkáját.

A lemondás előzménye, hogy a párt Pest megyei kongresszusán augusztusban Lengyel Szilvia már megnyert egy bizalmi szavazást a megyei listáról a parlamentbe bekerült Kukorelly Endrével szemben. Ezt követően szeptember 5-én a választmány egy többórás ülésen hallgatta meg a képviselőt, majd szavazott arról, szeretnék-e, ha a politikus folytatná a parlamenti munkáját. Miután hatan voksoltak mellette és hatan ellene, Kukorelly Endre jelezte, hogy le fog mondani a mandátumáról. A testület ezt a bejelentést egyhangúlag elfogadta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!