Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tényleg kiérnek a mentők 15 perc alatt

MTI|2012. szept 30. 08:47
[A+ A-]
Az Országos Mentőszolgálat 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére.
Az európai uniós pályázati forrásnak köszönhetően jövő év végéig 22 új mentőállomás építésére, 60 felújítására, valamint az ez év végéig érkező 60 autón felül további 200 mentőjármű beszerzésére nyílik lehetőség, mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) igazgatója a Pécsi Sürgősségi Napok elnevezésű rendezvényen. Mártai István reméli, hogy heteken belül megkötik a fejlesztéssel kapcsolatos támogatási szerződéseket.

A főigazgató szerint a projekt nagy előrelépést jelent az OMSZ működésében. Az új mentőállomások révén megfelelhetnek annak az elvárásnak, hogy a mentők 15 percen belül egy adott helyszínre érkezzenek, az újabb járművásárlással közelebb kerülnek azon céljukhoz, hogy az autók átlagéletkora 13-ról 8 évre csökkenjen.

Mártai István kitért arra, hogy a korszerűsítés a jövőben a légi mentést is érintené. Az erről szóló, a közelmúltban elkészült koncepció szerint 4 légi bázis rekonstrukciója valósulna meg, és a jelenlegi 8 mellé egy újabb mentőhelikoptert szereznének be.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!