Előző
Következő
új cikk

Tudomány

Az Arkon az első Telenor Etikus Vállalat Díjazottja

Népszava|2012. okt 25. 10:07
[A+ A-]
Az Arkon Zrt. nyerte az első Telenor Etikus Vállalat Díjat, amelyet a mobilszolgáltató a Transparency International Magyarországgal együttműködésben, hagyományteremtő céllal alapított. A díjat a Figyelő Top200 Gálán adta át a mobilszolgáltató a nyertes vállalat számára. A Telenor a díjpályázattal a magyarországi vállalatok etikus működés iránti elkötelezettségét és erőfeszítéseit kívánja elismerni.
A beérkezett pályázatok közül a zsűri az Arkon Zrt. programját találta a leginkább kiemelkedőnek. Az ingatlan.com oldal üzemeltetője küldetésének tekinti az etikus ingatlanpiac megteremtését. Ennek érdekében a cég olyan online piacteret alakított ki, amely nem csupán hatékonyan működik, de a piac szereplőit is tisztességes magatartásra ösztönzi.

"A korrupció igazságtalan üzleti környezetet teremt, ami egész szektorok hatékonyságát, fejlődését, versenyhelyzetét károsítja. Ezért teszünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy a Telenor az etikai normákat szem előtt tartva működjön, és fontosnak tartjuk, hogy ezeket az értékeket elterjesszük Magyarországon is. Lehet, hogy országos szinten csak lassan tudjuk megváltoztatni a rossz beidegződéseket, de meggyőződésem, hogy már néhány példa is nagy előrelépést jelent. Így kiemelten fontos, hogy elismerjük és díjazzuk azokat a cégeket, amelyek akár a nehézségek ellenére is mernek jól dönteni. Nagyon örülök, hogy az Arkon jó gyakorlatával méltónak bizonyult a zsűri elismerésére, és így egy magyar kkv-t ünnepelhetünk. A kis- és középvállalatoknak a legnehezebb tisztességesnek maradni, ők az igazi hősök." - mondta a díj átadásakor Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Kötcsei Csaba, az Ingatlan.com ügyvezető igazgatója elmondta: "Azt valljuk, hogy a tisztességes magatartásnak minden élethelyzetünkben meg kell mutatkoznia. Ha például megállok a zebra előtt, bízom benne, hogy jó példával a saját környezetemben változást tudok elérni. Ugyanígy az Arkonnál is fontosnak tartom, hogy vezetői példamutatással, a tisztességes és átlátható gyakorlat kialakításával az ingatlanpiac egyik legnagyobb szereplőjeként igyekezzünk változást elérni. Büszkék vagyunk erre az elismerésre, és bízunk benne, hogy a normalitás normává válhat az ilyen kezdeményezések révén."

"Különösen elismerésre méltó, ahogy az Arkon a mindennapi gyakorlataiba átültette elkötelezettségét az etikus magatartás és átlátható működés iránt. Az etikus piactér kialakítása mellett a vállalat lehetővé teszi, hogy minden munkatársa napi szinten ismerje a pénzügyi eredményeket és üzleti célokat. Ez Magyarországon, de még világviszonylatban is ritka és példamutató." - méltatta a nyertes céget Alexa Noémi, a Transparency International vezetője, a szakértői zsűri tagja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!