Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tovább "küzd" a Médiatanács a Klubrádió ellen

MTI,hvg.hu,Magyar Hírlap|2012. nov 9. 09:55
[A+ A-]
A Médiatanács a Klubrádió kapcsán kialakult jogellenes helyzet miatt az ügyészséghez fordul - írja a Magyar Hírlap.
A lap pénteki számában felidézi: a fővárosi 95,3 MHz-es frekvenciával kapcsolatban a felek arról vitáznak, hogy egy pályázat valamennyi oldalát - beleértve az üreseket is - alá kell-e írnia a pályázónak. A Médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla legutóbbi jogerős döntése után közölte, megvizsgálja a lehetséges intézkedéseket.

"Ha a hatóság nyertesként hozza ki a Klubrádiót, ahogy a bíróság szeretné, akkor diszkriminálja az aláírások hiánya miatt már korábban kizárt pályázókat" - mondta a lap által megkérdezett médiajogász.

A szakértő szerint a tanács csak jogsértő határozatot hozhat, miután a tanács szerint a médiatörvény szerint a rádió alakilag hibás pályázata miatt az eljárást eredménytelenné kellene nyilvánítania, ehhez viszont módosítania kellene a bíróság szerint eredményes pályázatról szóló határozatát.

A jogász szerint a közigazgatásban gyakran fordul elő hasonló helyzet, s ilyenkor az államigazgatási szervek az ügyészséghez fordulnak, amelynek joga van hivatalból orvosolni a jogellenes döntéseket. Ezt a jogszabályok a Médiatanácsnak is lehetővé teszik - tette hozzá a szakértő.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!