Előző
Következő
új cikk

Belföld

BKV-per: politikai érdek volt a háttérben?

Népszava-információ|2012. nov 22. 20:00
[A+ A-]
A volt osztályvezető bírósági és nyomozati vallomásaiban végig tagadta, hogy bűnszervezet működött a BKV-nál, és hogy szükségtelen szerződéseket kötött, vagy valótlan teljesítési igazolásokat állított ki.
Kijelentésére vádlott-társa, a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes úgy reagált: Z. Tibor vallomása alátámasztja az általa korábban, saját védelmében mondottakat. Megjegyezte: az osztályvezető letartóztatásának körülményei súlyosan törvénysértőek voltak. Z. Tibor ugyanis keddi vallomásában számolt be arról, hogy őrizetbe vételét előbb közölték a tévéhíradóban, mint vele, majd 51 napos előzetese alatt nem vehette fel a kapcsolatot három kisgyermekével és feleségével.
A BKV volt vezérigazgatója, Antal Attila pedig Z. Tibor vallomását megerősítve elmondta: "mi csak a munkánkat végeztük (...) komoly eredményeket értünk el, de most, évekkel később, valakik erről a munkáról azt állítják, hogy bűncselekmény". Hozzátette: "utasításokat adtunk és kaptunk, ez volt a dolgunk (...) biztosan voltak hibás döntéseink, de egyikünk sem számított rá, hogy emiatt börtönbe zárják, megalázzák"."Amit akkor csináltunk, az máig működik a BKV-nál, mert még nem találtak ki jobbat".

Antal is beszámolt arról, hogy előbb látta ő is a rendőrök számítógépén, hogy őrizetbe került, minthogy megtudta volna. "De hogyan is lettünk mi bűnszervezet?" - tette fel a költői kérdést, hozzátéve: Z. Tibor "talán megtalálta a választ, amit nekem nem sikerült. Az ügyészségnek szüksége volt három-négy emberre, akik szinte nem is ismerték egymást, és rajtuk keresztül próbálja alátámasztani a koncepcióját".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!