Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Művészi élményt hozott a Mikulás hátrányos helyzetű kisiskolásoknak

nepszava.hu|2012. dec 7. 11:59
[A+ A-]
75 hátrányos helyzetű budapesti kisiskolás köszönthette a Mikulást a Müpában egy rendhagyó művészeti program keretében. A nemzetközi MUS-E multikulturális összművészeti program, amely veszélyeztetett sorsú és halmozottan hátrányos helyzetű kisiskolás gyermekek pszicho-szociális fejlesztésével foglalkozik, 2013-ban ünnepli fennállásának húsz éves évfordulóját.
A jubileumi évben a magyarországi program tovább terjeszkedik és a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyala segítségével egy különleges kampány keretében keres támogatókat.

December 6-án rendhagyó Mikulás-napi rendezvényre került sor a Művészetek Palotájában. A MUS-E programban részt vevő 75 hátrányos helyzetű budapesti kisiskolás Mikulás-napi ajándékként a Müpa látványos tereiben vehetett részt izgalmas művészeti foglalkozásokon, amelyeket olyan kiemelkedő művészek tartottak számukra, mint Bolyki Balázs énekes, a Bozsik Yvette Társulat tagjai és Fassang László orgonaművész, zongoraművész. Az élményekben gazdag esemény lezárásául a művészek továbbították a gyermekeknek a Mikulás ajándékait, a Müpa pedig vendégül látta őket egy forró csokoládéra.

A rendezvényen a Mikulás személyesen ugyan nem volt jelen, de létrejötte angyali közbenjárásnak köszönhető. "A Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából szeptembertől egy éven keresztül Főállású Angyalként a MUS-E program összefogásán, népszerűsítésén és hosszú távú fenntarthatóságán dolgozom. A Mikulás-napi rendezvényt is ennek köszönhetően szervezhettem meg." - mondta el Kravalik Brigitta, a MUS-E Magyarország operatív vezetője, a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyala.

A szervezet 2013-ban ünnepli huszadik születésnapját, amely több változást is hoz a MUS-E életében. A jövőbeni tervekre kitérve Kravalik Brigitta elmondta: "Fogadj örökbe egy osztályt! címmel kampányt indítunk, amelynek célja olyan támogató magánszemélyek és cégek felkutatása, akik egy-egy MUS-E osztály jelképes örökbe fogadásával biztosítanák számukra a program finanszírozását. Így tesz a MUS-E program fő támogatója, az Otthon Centrum is, amely második éve biztosítja a budapesti osztályok egész éves költségvetését."

"A húsz éves évforduló tiszteletére az elkövetkezendő hónapokban MUS-E gálakoncertekre kerül sor Tatabányán, Győrben és Budapesten" - mondta el Timár Andor, a MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület főtitkára. "További örömteli hír, hogy a programhoz az idei tanévben újabb város: Tatabánya, és további osztályok csatlakoznak majd."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!