Előző
Következő
új cikk

Belföld

Pártot alapít Fodor Gábor

MTI|2013. febr 15. 12:55
[A+ A-]
Magyar Liberális Párt (MLP) néven alapít pártot Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A párt bejegyzése heteken belül befejeződik - közölte a politikus.
Fodor Gábor közölte: azért kell egy liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható "régi-új tömörülés" sem. Szavai szerint az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak.

Az egykori SZDSZ-szavazók, csakúgy mint az SZDSZ-ből az évek során kiábrándultak, ma jobb híján csak kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot, ő viszont egy a "liberális értékeket kompromisszumok nélkül megjelenítő" pártot szeretne - jelentette ki.

A politikus - aki a Szabadságért Alapítvány elnöke is - elmondta, hogy a háttérben már zajlik a gazdasági és a közjogi programjuk előkészítése, amelyeken több kiváló szakemberrel dolgozik együtt.
Arra a kérdésre, hogy kikkel szándékozik együtt dolgozni a jövőben, a politikus csak annyit válaszolt: amikor a párt a nyilvánosság elé áll, megismerhető lesz a program és a csapat is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!