Előző
Következő
új cikk

Belföld

Senkit ne érdekeljen, mit mond az EU - Orbán beszól az évértékelőn

nepszava.hu|2013. febr 22. 15:46
[A+ A-]
Az ország munkatáborra emlékezteti;az EU mondásai nem számítanak; Balog uzsonnáig behízelgi magát - Orbán a Millenárison.
Taps!

15:47 - A rájuk erőszakolt jövő

Orbán szerint a 2013-as felemelkedésből mindenkinek ki kell vennie a részét, épp azért fontos, hogy itthon maradjanak a friss diplomások, mert itt lesz esélyük a szép boldogulásra - Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

15:45 - A külföldi legyekrűl

Persze nem mindenki örül annak, hogy Magyarország jobban teljesít, a múlt sötét erői vissza akarják rántani a múltba a magyarokat - de erős állam nem felejt, magyarázza Orbán, és fogadja, hogy ő sem felejti az elmúlt nyolc évet, meg azt, hogy hazudtak reggel, délben és este. És nem felejtjük el, ígéri Orbán a Gyurcsány-Bajnai CÖF-ös plakátra utalva, hogy együtt tették tönkre az országot. Aztán a kormányfő arra jut, hogy a két volt miniszterelnököt úgy dongják körbe a külföldi erők, mint húst a legyek, mert a külhoni érdeket ez a két ember szolgálja.

15:42 - Orbánnak nagyon sok ápolónőre van szüksége

Európában egyedülálló módon megfelezték a magyarok a politikusok számát, miközben a közalkalmazottaknak jobban megy, 90 ezer egészségügyi dolgozó bérét emelték meg - de Orbán nem elégedett, mintegy 6500 új ápolónőre van szüksége.

15:39 - Újabb akcióterv

Ami a konkrét eredményeket illeti: a kormány tovább faragja vissza a megélhetési költséget (a rezsit mindjárt belerúgja a financiális szakadékba), 2013 második felében startol a bérből és fizetésből élők akcióterve, illetve a nyugdíjasok életszínvonala nem csökkenhet, a járandóságokat megvédik (hogy ez mit jelent, Orbán nem taglalja). Továbbá a magyarok immár megbecsülve érezhetik a munkájukat - a közfoglalkoztatottak például 74 ezer forintot keresnek (ez a bruttó, ami nettó 49 ezer). És 54 ezer roma immár nem segélyért kilincsel, hanem munkabért visz haza.

15:35 - Fenébe a fúróval!

Persze a miniszterelnök nemcsak a jövő horizontját villantja fel, a holnapba is belenéz, és azt jelenti, hogy Magyarország jobban teljesít mint korábban, éllovas válságdoktor az EU-ban. És ez az ellenzék sikere is, tukmálja a győzelmet az oppozíció pártjaira Orbán, mert a haza nem lehet ellenzékben, így miközben száguld az ország hajója, az ellenzék, kéri szépen Orbán, ne ügyeskedjen a fúróval a hajófenékben.

15:32 - Világnemzet leszünk

Orbán szerint most olyan ország épül, ahol nem a külföldiek profitjáért robotol a nép, és nem bankárok az urak. Úgyhogy hiába a gazdasági összeomlás árnyékában kezdődött az Orbán-rendszer, a miniszterelnök bízik benne, hogy jól is végződhet ez a polgári sztori. Mesterteve szerint a kabinet beszünteti a népességfogyást, az ország energiafüggőségét, a munkanélküliséget - és egyébként a magyar gazdaságot összeépítik a némettel, miközben 10-20 magyar multi termeli meg a GDP gerincét, illetve vagy 10-20 ezer közép- és kisvállalkozást gründol az ország. Egyébként meg világnemzetet építünk.

15:29 - Gyáva népnek nincs Orbánja

De 2010-től az ország udvariasan - hiszen a Fidesz mégis csak polgári párt - figyelmen kívül hagyta a fogadatlan prókátorok tanácsait, ehelyett jól kimondta, hogy nem hajlandó félni, és gyengének lenni, mert aki fél azt nemcsak a ló dobja le, de a roller is - ugyanis az alázatos gyávában senki nem bízik.


15:26 - Orbán újabbat épít

Orbán végig sorolja a nagy magyar műveket a honfoglalástól a golyóstollon át a '48-as forradalomig és a Rubik-kockáig, majd fülbe súgja csendesen, hogy újabb nagy mű készül, és a kormány Magyarországot naggyá teszi - persze polgárai által. Előtte persze a kabinet megtanítja nekik, hogy nem hitelből és segélyből kell élni, hogy a munkának és a szaktudásnak igenis van értelme.

15:21 - Az EU nem számít

Az Európai Unió előrejelzései ne zavarjanak meg senkit, három százalék alatt lesz a hiány, intézi el Orbán a brüsszeli előrejelzést, és ez akkor is így lesz a miniszterelnök szerint, ha szügyig is áll az ország az adósságban.

15:17 - Felrúgott eskü

Merthogy a rendszerváltás szereplői megfogadták, hogy a jövőben nem finanszíroznak jóléti intézkedéseket hitelből, de a szocialisták persze felmondták az egyezséget. És ezt százszor is el kell mondani, mert az államadósságra épülő gazdaság csak papírmasé díszlet.

15:14 - SZOT-gulág

És ez remek, hiszen az utolsó száz év olyan volt, mint Déva vára - amit raktak estig leomlott reggelre, és így tovább. Jött az első meg a második világháború, aztán a szocialista rezsim, ami egy munkatábor és egy SZOT-üdülő keverékére emlékezteti Orbánt, aki persze a elmúlt "nyócévet" is lekapja a tíz körméről.

15:14 - Babatavasz rügyezik

2012-ben mintegy 2200 gyerekkel több jött világra mint egy évvel korábban, és Orbán szeretné hinni, hogy nemcsak a kormánya jótéteményei miatt ugrott a gyerekszám, hanem a kisbabák szeretnének megszületni, mert valami transzcendentális tudatban értik, hogy már jön a tavasz, 2013 valóban az emelkedés éve lesz. Legalábbis a miniszterelnök szerint a magyarok 67 százaléka érzi úgy, hogy egy nap több pozitív benyomás éri, mint negatív.

15:12 - Mit tegyünk, ó urunk?

Aztán a humánerőforrás miniszter hosszan méltatja Orbán emberfeletti teljesítményét, illetve iránymutatást kér, mit is tegyen ő meg a nemzeti tábor a következő esztendőben.

15:09 - Szellemi kenyeret!

Balog Zoltán közben elfoglalja a politikai szószéket, és deklarálja, hogy senki nem csúfíthatja el Magyarország arcát. Szerinte a rémhírterjesztők száját be kell fogni, az emberekben pedig fel kell ébreszteni a szellemi kenyér iránti éhséget.

15:06 - Szlogenben lőnek bakot

Magyarország jobban teljesít - ez az új szlogenje Orbán évértékelőjének, a pulpitusra is kifüggesztették. Az ügy pikantériája, hogy Brüsszel épp most mondta ki, miszerint a magyar kormány képtelenek lesz tartani 2013-ban a 3 százalék alatti hiánycélt.

15.02 - Senki új a nap alatt

Navracsics Tibor és Martonyi János suhannak át a képen, de Orbán évértékelőjére összesereglett Nemcsák Károly is, aki színházat kapott a kormánytól, majd a fehérvári huszárokat dalolva bonyolított kultúrprogramot.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!