Előző
Következő
új cikk

Belföld

A Klubrádió tovább küzd az ingyenes frekvenciáért

MTI|2013. márc 14. 17:58
[A+ A-]
A Klubrádió örül annak, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött: végrehajtja a bíróság ítéletében foglaltakat, és kihirdeti nyertesként a csatornát a 95,3 MHz-es budapesti frekvencia pályázatában - közölte Arató András vezérigazgató csütörtökön az MTI-vel.
"Örülünk a döntésnek, bár egy évvel ezelőtt még jobban örültünk volna, amikor az első ítélet született" - tette hozzá Arató András.

A vezérigazgató szerint a döntés nem befolyásolja azt a bírósági eljárást, amelyet egy másik, a 92,9 MHz-es frekvenciáért indított a rádió. Az ingyenesen használható közösségi hullámsávot a csatorna még 2010-ben nyerte el az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatán, ám a jogutód médiatanács nem kötött velük szerződést, mondván: a rádió nem mondott le megfelelő módon a 95,3 MHz-es frekvenciáról, egy tulajdonos pedig ugyanabban a vételkörzetben nem rendelkezhet két hullámhosszal.

Arató András a kifogást vitatja, és azt mondta: rádiója pontosan meghatározta, hogyan szüntetné meg a sugárzást az egyik hullámsávon percekkel azt megelőzően, hogy a másikon elindítja azt. Hozzátette: a szándékuk - amelyet a bíróság első fokon rendben talált - nem változott.

Hozzátette: a fővárosban működő és szöveget közvetítő rádiók a Klubrádión kívül nem fizetnek frekvenciadíjat, a rádiója csupán "diszkriminációmentes rádiózási lehetőséget" kíván elérni. Elmondta azt is: a csatorna kényszerűségből pályázta meg a 40 százalék feletti zenei tartalom sugárzására kiírt 95,3 MHz-es hullámsávot, "mi nem akarunk ennyi zenét sugározni" - fogalmazott.

A médiatanács csütörtökön közölte: a bírósági döntéssel összhangban a Klubrádiónak ítélte a Budapest 95,3 MHz körzeti rádiós frekvenciát. A hatóság 2011 júliusában pályáztatta meg a hullámsávot 52,9 millió forint plusz áfa alapdíjért.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!