Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kihallgatnák lapunk munkatársát

Népszava|2013. ápr 12. 05:08
[A+ A-]
Újabb feljelentés miatt kereste meg lapunkat a rendőrség; ezúttal a zuglói kapitányság kíváncsi arra, hogy ki írta, és ki helyezte el a Népszava internetes oldalán az "Agyaglábú demokrácia" című cikket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, rágalmazás alapos gyanúja miatt.
Azért kérik az érintettek személyes adatait, mert ki akarják hallgatni őket. A hatóság levele alapján a cikk 2013. január 3.-án jelent meg, valójában viszont december 11.-én került ki az oldalra, és a szerző neve is olvasható a publicisztika alján.

Szerettük volna megtudni, hogy ki és miért jelentette fel lapunk újságíróját és az anyagot az online felületen elhelyező szerkesztőt, de a rendőrségen azt válaszolták, hogy ezt nem árulhatják el. A cikk egyébként az NDR észak-német közszolgálati televízió filmjét mutatja be, a Magyarországról szóló ötven perces anyagnak volt a címe az "Agyaglábú demokrácia". Lapunk szerzője azt írja publicisztikájában, hogy hízelgőnek ugyan nem mondható a film, de rossz szándékúnak sem nevezhető. Pontosan olyan, amilyennek egy közszolgálati műsornak lennie kell. Tényszerű, a valósághoz ragaszkodó - írta a feljelentett újságíró. Mint az írásból kiderül, a dokumentumfimben sokatmondó tényanyagok vannak, például Érpatak községről és Orosz Mihály Zoltán jobbikos polgármester uralmáról.

Balavány György publicistát is feljelentették véleménye miatt, az ő védelmét az LMP-s Schiffer András vállalta el. Ellene Vona Gábor, a Jobbik elnöke indított pert azért, mert az író náci- és nyilasszimpátiával vádolta meg a politikust. Nemrég Ócsa város polgármestere indított pert az ocsavaros.blogspot.hu ellen, mert a portálon Bukodi Károly állítólagos házasságon kívüli kapcsolatáról, és helyettese, Horváth Tamás ivási szokásairól írtak a kommentelők. Papcsák Ferenc, Zugló szintén fideszes polgármestere a Népszava mellett a Hír24 hírportál, valamit a 168 Óra több kommentelőjét jelentette fel a rá vonatkozó vélemények miatt, a stop.hu hozzászólója ellen pedig az ügyészség folytat eljárást rágalmazás vétsége miatt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!