Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ugrásra készen áll a Tippmixpro

Népszava|2013. ápr 24. 05:11
[A+ A-]
Május közepén szavazhat a parlament az online szerencsejátékok szabályairól szóló törvényjavaslatról, ismertebb nevén a "pókertörvényről" - a nemzetgazdasági miniszter hétfőn nyújtotta be a tervezetet, amely tartalmában megegyezik a korábban az Európai Uniónak is megküldött szöveggel.
Ha a javaslatot a jelenlegi változatában fogadják el, akkor állami és magáncégek is pályázhatnak majd internetes sportfogadás, kártya- és kaszinójáték szervezésére. Az engedélyeik és a koncessziós szerződések legfeljebb 5 évre szólhatnak, amelyekért játéktípusonként és évente 100 millió forintot kell fizetni, de a koncessziós pályázatokon csak olyan cégek indulhatnak, amelyek viszont legalább 200 milliós jegyzett tőkével bírnak.
Jelenleg az online szerencsejátékok szervezése illegális.

Így a törvényjavaslat a pénzmosás ellenes szabályok hatálya alatt rendezné a területet. Ennek lényege, hogy online játékosként csak magánszemély vehető nyilvántartásba, és egy játékosnak egy szervezőnél csak egy számlája lehet. Az online szervezetet pedig a 100 millión felül játékadó és felügyeleti díj is terhelné majd; a játékadó a tiszta játékbevétel 20 százaléka, amelyet a társaságoknak kéthetente kell az államkasszába utalniuk. A felügyeleti díj pedig 2,5 százalék, de legalább 100 ezer és legfeljebb 50 millió forint lehet. Ebből 25 százalék kedvezményt kapna az a társaság, amelyik Magyarországon másodlagos adattároló szervert helyez el. Ugyanakkor jó hír, hogy a legális távszerencsejátékok jövedelme és az online nyeremény után már nem kell személyi jövedelemadót fizetni.

Az Ittapiros.com megbízható forrásokra hivatkozva írt arról, hogy az első magyar legális fogadási oldal neve Tippmixpro lesz: ugyanis sikerrel zárult a szoftverük elfogadási tesztje is, ezért nem lehet már messze az indulás. A szolgáltatás jó piaci helyzetbe léphet, hiszen a világ egyik legnagyobb online sportfogadója és egyben negyedik legnagyobb online pókercége, a Bwin szombaton jelentette be, hogy kivonul 18 országból, köztük Magyarországról is. A Szerencsejáték Zrt.-nél egyelőre nem reagáltak a tervezett saját online sportfogadási szolgáltatásukról szóló hírekre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!