Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: a kormány vonja vissza a gyorsvonati pótdíj tervét!

MTI|2013. máj 4. 10:46
[A+ A-]
Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyorsvonatokon.
Mesterházy Attila pártelnök szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a hónap közepétől egy olyan pótdíjfizetési rendszer lép életbe a vonatok nagy részénél, amelyet a térítésmentesen közlekedő időseknek is meg kell fizetniük.

A pártelnök-frakcióvezető kifogásolta, hogy a még 1998-ban, a Horn-kormány által bevezetett kedvezmény eltörlését mindeddig tagadta a kabinet. Ugyancsak bírálta, hogy a kormány nem a törvény által szabályozott tarifarendszeren változtatott, hanem olyan pótdíjat vezet be, amely 5-10 százalékos jegyáremelést jelent.

A kabinet az intézkedésről nem értesítette időben az utazókat, ráadásul úgy vezet be pótdíjat, hogy azért semmilyen pluszszolgáltatást nem nyújt a vasúttársaság - sorolta kifogásait Mesterházy Attila.

Fidesz: ha Mesterházyn múlna, nyugdíj sem lenne

Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialista Mesterházy Attila nyilatkozatával kapcsolatban.

A Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt válaszolta: az a Mesterházy Attila próbálja most óvni a nyugdíjasokat "a nem létező veszélytől", aki elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, megadóztatta volna őket, és aki megszavazta a nyugdíjkorhatár-emelést. "Ha Mesterházy Attilán és baloldali csapatán múlna, akkor még nyugdíj sem lenne" - fogalmazott.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!