Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szemet vetett a TV2-re Nyerges Zsolt?

Népszava|2013. máj 18. 05:10
[A+ A-]
Eladhatja tulajdonosa a TV2-t; egyes információk szerint a korábban az RTL Klub megvételével is próbálkozó Nyerges Zsolt is érdeklődik a kereskedelmi csatorna iránt. A hvg.hu úgy tudja, heteken belül eldőlhet a csatorna sorsa, a Media Hungary rendezvényen ugyanis közeledett egymáshoz a tévétársaság tulajdonosai és a Simicska Lajos-Nyerges Zsolt fémjelezte cégbirodalomhoz tartozó médiavállalkozás álláspontja.
A TV2-csoport hazai vezetése cáfolta, a német tulajdonos pedig a hvg.hu-nak nem akarta kommentálni, hogy már meg is állapodtak volna az Infocenter.hu Zrt.-vel, vagy más befektetővel, azt viszont nem cáfolták, hogy folynak tárgyalások, és valóban eladósorban van a társaság. Az internetes újság piaci és tévés forrásokból úgy értesült, korábban több vevő is érdeklődött, mára viszont két komolyan vehető ajánlattevő maradt: az egyik a Nyerges Zsolt többségi tulajdonában álló Infocenter.hu, a másik a Viasatot is működtető Modern Times Group (MTG).

A Nyerges érdekeltségébe tartozó médiabirodalom az utóbbi években folyamatosan bővült. Az Infocenter.hu az egyik tulajdonosa a hat vidéki frekvenciát is elnyerő Lánchíd Rádió Kft.-nek, illetve a Heti Választ kiadó vállalkozásnak. Az Infocenter mellett szintén Nyerges többségi tulajdonába tartozik az Advenio Zrt., az egyetlen országos kereskedelmi rádió, a - Danubius egykori sávján hallható - Class FM működtetője, de a Music FM-nek is Nyergessel üzleti kapcsolatban álló tulajdonosa van.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!