Előző
Következő
új cikk

Belföld

Meg kell tudni szólítani a bizonytalanokat is

Népszava|2013. jún 14. 05:12
[A+ A-]
Női kérdésekben már régen megállapodtak volna - vallották be a Hét Olajfa Egyesület tegnapi rendezvényén három demokratikus ellenzéki párt női politikusai.
A Vissza a Jogállamot című esten Gurmai Zita szocialista EP-képviselő, Szelényi Zsuzsanna, az Együtt 2014-PM szövetség szakpolitikusa és Szűcs Erika, a DK politikusa, parlamenti képviselő arról igyekezett a hallgatóságot meggyőzni, mennyivel képzettebbek ma a világon a nők, de mert a pozíciókról általában vadászatokon, VIP páholyokban, kocsmákban döntenek, a hölgyeknek nehezebb előre jutni. Szó volt arról, hogy jelenleg is sok asszonyt bántalmaznak, bár Európa boldogabb országaiban azért "vak komondoros" képviselőknek nincs helye a parlamentben.

Miután Szelényi Zsuzsa megszavaztatta a közönséget és kiderült, hogy a jelenlévők kivétel nélkül összefogáspártiak, a három politikus arról is beszélt, hogyan képzelik az együttműködést. Az MSZP-s Gurmai Zita szerint a legfontosabb kérdés az, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak együtt és külön mit kell tenni azért, hogy több szavazójuk legyen. Az Együtt 2014-PM szakpolitikusa is azt mondta, meg kell tudni szólítani a bizonytalanokat, mert az Orbán-kormány leváltásához jelenleg még közösen sem tudnának elég voksot szerezni. Szűcs kifejtette, az összefogás önmagában is erősítené, növelné a demokratikus ellenzékiek szavazótáborát.

A szocialista politikus szerint "fejétől bűzlik a hal", ezért nem véletlen, hogy a 2011 óta létező és azóta több mint húsz millióst támogatást elnyerő Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület alelnöke korábban nyílt levélben vonta kérdőre Angela Merkelt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!