Előző
Következő
új cikk

Külföld

Gurmai: a jobboldali megszorító politika megbukott

MTI|2013. jún 25. 17:47
[A+ A-]
A jobboldali megszorító politika megbukott, nem tudott eredményes válaszokat adni a gazdasági válságra - jelenti ki közleményében Gurmai Zita európai parlamenti (EP-)képviselő, aki kedden Brüsszelben szólalt fel egy fórumon, amelynek témája a ciprusi helyzet volt.
A magyar szocialista képviselő úgy vélekedett, hogy az egyre szélesedő társadalmi és gazdasági feszültségek a nőket és a fiatalokat érintik leginkább.
"Ez a szociáldemokraták számára elfogadhatatlan. Nem ilyen Európát akarunk ráhagyni gyermekeinkre" - húzta alá Gurmai.

A magyar EP-képviselő úgy látja, hogy az állam- és kormányfőket tömörítő, jobboldali többségű Európai Tanács mindössze 6 milliárd eurót irányzott elő az úgynevezett ifjúsági garanciára, míg a bankok megmentésére 1600 milliárdot.
"Ezt az igazságtalan politikát a továbbiakban nem lehet folytatni. Az európai szociáldemokraták továbbra is a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés mellett állnak ki, mert ez mozdíthatja ki Európát a gödörből" - hangoztatta a magyar szocialista képviselő. Az ifjúsági garancia azt jelentené, hogy - ha megvalósul - minden 25 év alatti fiatal a munkanélkülivé válás vagy az iskola elhagyását követő négy hónapon belül garantáltan gyakornoki helyet, állást vagy továbbtanulási, képzési lehetőséget kapna.

Gurmai Zita továbbá arról is szót ejtett, hogy az Európai Unió intézményeinek minél inkább törekedniük kell a demokratikus jellegre és az átláthatóságra, különben teljesen elveszthetik a kapcsolatot az európai polgárokkal.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!