Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Cristina Pavarotti operája a valóságshow-k világából merít

MTI|2009. szept 29. 07:39
[A+ A-]
Újabb Pavarotti-sikerre készül az opera világa, ezúttal a 2007-ben elhunyt tenor, Luciano Pavarotti lánya kerülhet rivaldafénybe. Cristina Pavarotti egy modern opera librettószerzőjeként debütál a modenai színházban, amely apja nevét viseli.
Az Il Sequestro (Az emberrablás) című darab premierjére november 15-én kerül sor a világhírű operaénekes szülővárosában.

A történetet az Ezeregyéjszaka meséi ihlették - írta a La Stampa című olasz lap. A darabban egy rejtélyes férfi három nőt rabol el, a férfi egy tévécsatornától kapja a megbízást, hogy valami olyannal rukkoljon elő, ami felkelti a média érdeklődését. "A történet paradox, és a valóságshow-k világára utal" - nyilatkozta Cristina Pavarotti, aki rendezőasszisztensként is közreműködik a produkcióban.

"Természetesen ismerem az opera világát. Rendezőasszisztensként először apámmal dolgoztam együtt Velencében, bár ő azt akarta, hogy zongorázni tanuljak. Librettót írni nagyon nehéz, az embernek az érzelmi húrokat és a zene struktúráját is fejben kell tartania" - mondta a 45 éves Pavarotti.

"Szívesebben debütáltam volna máshol, nem pedig Modenában. Mint mindenki más, aki olyan területen dolgozik, ahol szülei ismertek, én is saját utamat akarom járni, apámétól különválasztva. Izgatottan várom, hogy megtapasztalhassam, hogyan reagál a közönség arra szövegre, amit én írtam" - tette hozzá Cristina Pavarotti.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!