Előző
Következő
új cikk

Belföld

Pénzmosásgyanú a köztévé környékén

Népszava|2014. ápr 1. 05:02
[A+ A-]

Ötszázmillió forintot meghaladó értékű hűtlen kezelés és pénzmosás miatt hamarosan vádemelési javaslatot terjeszt elő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tudta meg a Népszava.

A bűncselekmény-sorozatban részt vevő cégek vezetői a gyanú szerint hatalmas, irreális összegekért szerződtek különféle tévésorozatok gyártására, ezek a vállalkozások azonban jórészt nem végeztek érdemi munkát, hanem továbbszerződtek a műsorok valódi elkészítőivel.

A tényleges gyártók - információink szerint - a felvett közpénzek feléért, harmadáért, esetleg még kevesebbért forgatták le a filmeket. A többi pénz vélhetően magánzsebekbe vándorolt, ezért is indult nyomozás. Az érintett cégek jó része már felszámolási, illetve végrehajtási eljárás alatt áll, többen közülük 100 milliót meghaladó adótartozást halmoztak fel. Lapunk érdeklődésére a NAV azt a tájékoztatást adta, hogy az ügynek jelenleg öt gyanúsítottja van, a kárérték pedig több, mint 550 millió forint.

A tudomásunk szerint már 2010. óta folyó nyomozás lezárása viszont csak a választást követően várható. Információink szerint azért, mert a kormányhoz, a kormánypártokhoz közel álló cégek, személyek is közvetlenül érintettek a pénzmosásban.

Népszava-információ

Lájkoljon minket a Facebook-on is!