Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lapít a Fidesz Rogán gazdagodása ügyében

Népszava-információ|2014. ápr 17. 05:08
[A+ A-]

Az Együtt-PM szerint Rogán Antal 2009 óta hamis adatokat szerepeltet vagyonbevallásaiban. Fotó: Bielik István/Népszava

A mai napig nem tudunk semmit arról, hogy Rogán Antal miből halmozta fel a vagyonát - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Juhász Péter. Az Együtt-PM társelnökének szavait a közmédia - az MTI - sokadszor nem ismertette. 

Juhász felidézte, a Fidesz frakcióvezetője 2009 óta hamis adatokat szerepeltet vagyonbevallásaiban, így kisebb lakást vallott be, bizonyos ingatlanjait pedig eltitkolta. Hozzátette: ha Rogán minden megkeresett fillérjét félretette, akkor sem látszik, miből tett szert százmilliós vagyonára.

De nem csak Rogánnak, hanem jelenlegi belvárosi alpolgármesterének, Puskás Andrásnak is hasonló a vagyonosodása az Együtt-PM társelnöke szerint, és főnökéhez hasonlóan ő is kizárólag közpénzből kapja a fizetését. Puskás és élettársa egyébként szintén abban a luxuslakóparkban él, amelyben Rogán és felesége, utóbbi Puskás élettársával a tulajdoni lapok szerint közösen birtokolja a fideszes frakcióvezető szomszédságában lévő lakást is.

"A történet nem ér itt véget, a Belvárosban még a jegyző is 300 ezres cipőben jár, mely egyhavi fizetésének felel meg" - tette hozzá Juhász.

Az először az ellenzéki politikus által kezdeményezett - később Rogán által is kért - vagyonosodási vizsgálatról egyelőre semmit sem árult el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amely korábban lapunk kérdésére is adótitoknak nyilvánította az ügy részleteit.

Az új Országgyűlés megalakulásáig valószínűleg már a parlament mentelmi bizottsága sem indít vagyonnyilatkozati eljárást a bevallását kétszer is utólag - de így sem "tökéletesen" - kijavító fideszes politikus ellen, mivel Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke még az április 6-i választás előtt úgy fogalmazott: még "békeidőben" sem indítana eljárást Rogán ellen.

Ha a képviselővé választott Rogán ellen a NAV-vizsgálat alapján mégis büntetőeljárás indulna, akkor a várhatóan újra kormánypárti vezetésű mentelmi bizottságnak kell döntenie a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!