Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Alulfizetik a női munkaerőt

Népszava|2014. ápr 22. 05:21
[A+ A-]

Képünk illusztráció. Fotó: TÓTH GERGŐ, Népszava

A válság után a nők is kezdtek jobban keresni. Annyira azonban továbbra sem fizetik meg őket, mint a férfiakat, mindegy, milyen munkakörről van szó - közölte legfrissebb felméréseinek eredményeit a Hay Group. A nemzetközi menedzsmenttanácsadó cég szerint emelkedett a nők száma a munkaerőpiacon az utóbbi egy évben, de ezzel párhuzamosan a két nem közötti fizetési különbségek is nőttek.

A magyarországi magánszférában foglalkoztatott munkavállalók 46,5 százaléka nő, ez a szám három évvel ezelőtt még 48 százalék volt, 2012-ben viszont csak 42 százalék - derül ki az elemzésből. Ez azt jelentheti, hogy a válsággal és elbocsátásokkal terhelt elmúlt évek leépítései erőteljesebben érintették a nőket, mint a férfiakat, és ebből a "sokkból" csak mostanában kezd magához térni a munkaerőpiac.

A tavalyi adatok szerint a felsővezetőknek csupán 22,6 százaléka nő, ami enyhe növekedést mutat a 2010-es 19,1 százalékhoz és a 2012-es 18,3 százalékhoz képest. Ugyanez a tendencia figyelhető meg az összes többi kategóriában: bár sehol sem dolgozik több nő, mint férfi, de a helyzet a három és az egy évvel ezelőtti felméréshez képest valamelyest javult. A nők a férfiak alapbérének átlagosan 92,3 százalékát keresik hasonló munkakörben dolgozva, ami számottevő, valamivel több mint kétszázalékos csökkenés tavalyhoz képest. A női alapbérek minden munkaköri csoportban elmaradnak a férfiakétól, és tavalyhoz képest szinte mindenütt romlott a bérezésük, csak a szakértők esetében javult kissé a helyzet.

A bónuszokat figyelembe véve kiderült, hogy a nők átlagosan csupán a férfiak bónuszának a 85,3 százalékát kapják kézhez, ami enyhe növekedés a tavalyi adathoz képest. A felsővezetők körében, ahol nyilván a legnagyobb bónuszok vannak, ez az arány 80,7 százalék. A Hay Group rámutat: szakértői pozíciókban szinte kétszer akkora az esélye egy férfinak arra, hogy céges autót kapjon, mint egy nőnek, és még középvezetői szinten is jelentős különbség figyelhető meg a férfi és női gépkocsijuttatás arányában. Ez részben azért van, mert az értékesítői és mérnöki munkakörökben kiugróan magas a férfi munkavállalók aránya - olvasható a közleményben.

Népszava-információ

Lájkoljon minket a Facebook-on is!