Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Magyar ház nyílik Dubaiban

Népszava-információ|2014. okt 15. 05:19
[A+ A-]

Balogh Sándor és Khalaf al Habtoor: ez lehetőség, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz FOTÓ: NÉPSZAVA

Még az idén Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ nyílik Dubaiban. Ezt a helyszínen jelentette be Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság vezetője, aki részt vett a második Világgazdasági Fórumon és tárgyalt Khalaf al Habtoor-ral, Dubai második leggazdagabb emberével.

A Magyar Afrika Társaság eddig öt hasonló központot - HTCC (Hungarian Trade and Culture Center) - nyitott a világban. Marokkóban, Ghánában, Ugandában, Malawiban és a kínai Sanghajban működnek ilyen házak.

Balogh Sándor az ATV késő esti Világhíradójának elmondta, a világban egyre többen belátják, hogy a gazdaság következő nagy mozgatórugója az afrikai piac lehet. A fekete kontinensen mind nagyobb a vásárlóerő, ami jelentős gazdasági fellendülést hozhat.

A Magyar Afrika Társaság első embere úgy vélte, hogy Dubaiban felismerték az Afrikában rejlő gazdasági potenciált, ezért is rendezték a gazdasági fórumot. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a fekete kontinens már nem csak turisztikai célpont, hanem jelentős befektetések és beruházások helyszíne is lehet.

Balogh Sándor kiemelte, hogy Dubai olyan kapu lehet Afrika felé, amelyen keresztül a magyar külkereskedelem is bekapcsolódhat az üzletekbe. A Magyar Afrika Társaság fő törekvése, hogy segítse a magyar üzletembereket az 51 országot számláló kontinensen.

Khalaf al Habtoor kiváló kezdeményezésnek nevezte, hogy magyar kereskedőház nyílik Dubaiban. "Ez lehetőség arra, hogy  magyar és dubai üzletemberek közelebb kerüljenek egymáshoz" - mondta.

A Habtoor Group elnöke szerint azonban arra lenne szükség, hogy jobban megismertessék hazánkat, mert így a dubai befektetők képet kaphatnának a Magyarországban rejlő üzleti lehetőségekről.



Lájkoljon minket a Facebook-on is!