Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Hámori Gabriella első lemeze

Népszava|2014. okt 31. 05:45
[A+ A-]

Hámori Gabriella a közreműködő zenészekkel FOTÓ: TIHANYI ANNA

Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színésznő a napokban mutatta be első poplemezét, a Nem örmény népzene című albumot. Prózai színésznő lévén Hámori Gabriellának kevés alkalommal kellett zenei tudását kamatoztatnia korábbi munkáiban, azonban ezúttal tudatosan ragadt mikrofont.

A 35 esztendős színésznő korábban már dj-ként kipróbálta magát, amikor pedig két évvel ezelőtt Poniklo Imre indie-pop zenésszel, az Amber Smith frontemberével adott elő egy duettet, már megfogalmazódott a két alkotó fejében egy későbbi album ötlete.

A zenék többségét Poniklo szerezte, azonban a dalszöveg létrejöttében a külföld és hazánk között ingázó Hámori Gabriella is aktív szerepet vállalt. Kettejük kollaborációjának eredménye a Nem örmény népzene című album, amelynek felvételei 2013-ban és 2014-ben készültek.

Az albumon nyolc dal hallható, ezek alapvetően lassú, középtempós lírai popszerzemények. Korábban már számtalan népszerű színész adott ki popalbumot, azonban Hámori Gabriella leszögezte: a Nem örmény népzene nem színészlemez, a címválasztás mögött is tudatosság figyelhető meg.

Hámori Gabriella és együttese a nyár folyamán számtalan kulturális eseményen lépett fel, legközelebb, november 6-án pedig a Kossuth-díjas Lovasi Andrással, Péterfy Borival és a Szakértők zenekarral kiegészülve az A38 Hajó közönsége előtt állnak színpadra.

Mészáros Márton írása a Népszavának

Lájkoljon minket a Facebook-on is!