Előző
Következő
új cikk

Belföld

Licitcsata izgalmakkal

Népszava-információ|2014. nov 21. 05:12
[A+ A-]

Minden szolgáltatás gazdára talált a 7. Civil Licit fenntarthatósági aukción, mely így az eddigi évek legsikeresebb árverése lett. Csaknem hárommillió forint összértékben keltek el a szervezetek által felkínált szolgáltatások, melyekre nagy- és közepes vállalatok licitáltak.

Nagy licitcsatákat és óriási izgalmakat hozott a 7. Civil Licit fenntarthatósági árverés, melyen civil szervezetek kínálták fel a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartó üzleti szolgáltatásaikat vállalatok, közintézmények számára.

A licitálók
E.ON Hungária Zrt
Gelbert Eco Print Kft.
BP Business Service Center
Event and More Rendezvényügynökség
Szerencsejáték Zrt.
Telenor Magyarország Zrt.
Erste Bank Hungary Zrt.
SRE Panorama Offices Kft.
BASF Hungária Kft.
Nextent Informatika Zrt.

A különleges árverésen az idei évben 12 szolgáltatás került kalapács alá, melyek közül mind gazdára is talált az eseményen. „Az eddigi legsikeresebb aukció volt az idei, hiszen több olyan tétel volt, melynek kikiáltási ára a licit során megduplázódott” – mondta Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője.

„Az aukción tapintható volt a vállalati igény a civil szervezetek üzleti szolgáltatásaira, hiszen több programért óriási licitharc alakult ki a vállalati vezetők között. Úgy látjuk, hogy évről évre egyre erőteljesebb a két szektor közös gondolkodásra és tettekre való igénye, mely a Civil Licit legfőbb missziója” – tette hozzá a szóvivő.

Az árverés egyik legsikeresebb és

legnagyobb licitcsatát kivívó szolgáltatása az Autonómia Alapítvány által felkínált projekt volt, mely egy mélyszegénységben élő roma család otthonának felújításához kapcsolódóan kínált eladásra egy önkéntes programot.

A tétel ára a licit során megnégyszereződött. Ugyancsak sikert aratott a Special Pécs Fogyatékosokért Alapítvány „Karrier másképp” elnevezésű programja.

A kikiáltási árak kétszeresén kelt el a Salva Vita Alapítvány különleges vacsorára invitáló, sérült emberek befogadására érzékenyítő programja; az Igazgyöngy Alapítvány „Környezettudatosság és megélhetés” címet viselő roma integrációt elősegítő önkéntes projektje, és a Messzelátó Egyesület „Öko ebédszünet” című szemléletformáló foglalkozása.

,,A kormányzati szervek, a piaci szféra szereplői, a civilek, az önkormányzatok együttműködése új értékeket teremthet.

A civil társadalom és az üzleti szféra találkozásából mindkét oldal meríthet, ha egymást megismerik sokat tanulhatnak, sokat segíthetnek egymásnak és ebből a közös munkából az egész társadalom profitálhat” – mondta el beszédjében Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, a program védnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!