Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gyerkőckarácsony

Népszava-információ|2014. dec 12. 05:10
[A+ A-]

Az eddigi tapasztalatok alapján a legtöbben a Mikulásra voltak kíváncsiak. FOTÓ: NÉPSZAVA

Most szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Gyerkőckarácsonyt, a budapesti Rotaract klubok és pártolóik szervezésében. A figyelem középpontjában, ahogyan eddig is, a gyermekotthonok lakói lesznek: kicsit megállva az ünnepi készülődés forgatagában, az ünnep valódi élménye, meghittsége kerül előtérbe. Az esemény fővédnöke Ungár Anikó, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész, akinek bűvészműsora a nap egyik fénypontja.

A program helyszíne idén is a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, az izgalmas műsorról pedig neves sztárvendégek gondoskodnak. A gyerekekkel tart a nap során Kelemen Henrietta Miss Universe Hungary szépségkirálynő is, aki a reggeli torna során mozgatja meg a kicsiket és nagyokat. A sorversenyeken a csapatokat pedig nem más, mint Fenyvesi Zoltán erősíti, akit a közösségi média csak „Wheelchairguy”-ként ismer és a Suhanj Alapítvány kerekesszékes futója. Az egész napos szórakozást körjátékok, lufihajtogatás, rajzverseny és játékos kvíz színesíti, az arcokra pedig a Kreatív Sminkműhely nemzetközileg elismert arcfestő csapata varázsol igazi mesevilágot.

Délután a Grund Színház csapatának Mesemorzsák című interaktív darabja várja a gyerekeket, az előadás után pedig a Rotaract Mikulása érkezik a rendezvényre és mindenkinek átadja személyre szabott csomagját, amelybe ebben az évben is csokit, gyümölcsöt, könyvet és fogkefét csempésztek. A hangulatfelelősök idén is Zsófi és Gábor, a Bátor Tábor önkéntesei lesznek, a program lebonyolításában pedig az Interact klubok tagjai segítenek. A nap méltó fináléja a Hestia Tűz- és Fényzsonglőr csoport látványos bemutatója lesz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!