Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lepődjünk meg? Négymilliárdból épül uszoda Veszprémben

Népszava-információ|2015. febr 12. 12:35
[A+ A-]

Négymilliárd forintot biztosít a kormány a veszprémi uszoda építésére.

Alig másfél héttel az időközi parlamenti választás előtt Orbán Viktor négymilliárd forintot ad közpénzből a veszprémi uszoda építésére. Ez csütörtökön derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Veszprémnek hitelt sem kell felvennie
Sem működési, sem fejlesztési hitelt nem kell felvennie a veszprémi önkormányzatnak a költségvetéshez - ezt sajtótájékoztatón közölte a város polgármestere. Porga Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta: a 14 milliárd forintos büdzsé 77 százalékát, 10,8 milliárd forintot működési, 23 százalékát, 3,2 milliárd forintot pedig fejlesztési célokra szándékozik fordítani az önkormányzat. Veszprém úgy tudja költségvetésének 23 százalékát fejlesztésekre felhasználni, hogy közben nem szorul hitelfelvételre - tette hozzá. 

A miniszterelnök által aláírt kormányhatározat szerint a beruházás részletes programjáról szóló előterjesztést az illetékes tárcavezetőktől várják március 31-ig. A kormány az előkészítésre azonnal elkülönített 25 millió forintot, a határozat értelmében pedig a beruházás megvalósításához szükséges négymilliárd forintot a költségvetésből teremtik elő. Ennek biztosításáról a nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia.

A szocialista Gőgös Zoltán szerint jövő vasárnap ez sem segíti győzelemhez a Fideszt a választókerületben. Az MSZP elnökhelyettese, Veszprém megyei elnöke grandiózusnak tartja az uszoda tervét, amit ennél olcsóbban is meg lehetne valósítani, de a veszprémiekkel együtt örül annak, hogy ha az megépül, nem kell majd kilométereket utazni annak, aki sportolni akar.

Gőgös hisz abban, hogy ezzel nem lehet a megyeszékhely lakóit becsapni, a kormány inkább felpaprikázza azokat, akiknek elege van a jelenlegi politikából. Hozzátette, előfordulhat, hogy a választókerület többi településein élők irigységükben voksolnak majd a Fidesz ellen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!