Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vácon is Orbán veje a befutó

nepszava.hu/MTI|2015. márc 7. 09:09
[A+ A-]

Új, LED-es lámpatestekre cserélik a régieket Vác számos pontján idén nyárig, a közvilágítás korszerűsítésére a Pest megyei város csaknem félmilliárd forintot nyert uniós pályázaton – közölte a település alpolgármestere.

Pető Tibor (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a lámpatestek cseréjére kapott 496 millió 400 ezer forintnyi támogatás a projekt összköltségének 85 százalékát fedezi, a többi pénzt  az önkormányzat saját forrásból biztosítja. A munkálatokat a nyilvános pályázaton nyertes Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi majd (Ez Tiborcz István cége, aki Orbán Viktor veje. a szerk.), a vállalkozói szerződést a napokban írták alá. A tervezés, majd a tervek engedélyeztetése után kezdődhet a LED-es lámpatestek gyártása és szerelése.

A korszerűsítésnek köszönhetően a város az előzetes számítások alapján évente több mint 37 millió forintot tud megspórolni, ami a jelenlegi  fogyasztás költségének mintegy 39 százaléka. A leszerelt hagyományos lámpákat átvizsgálják, és a megfelelő állapotban lévőket ott helyezik el, ahol már kiépítették a közvilágítási hálózatot, csak a lámpatestek hiányoznak – közölte Pető Tibor. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!