Előző
Következő
új cikk

Belföld

„Az adófizetők pénze nem erre való!” - Kész megszüntetné a köztévét

nepszava.hu|2015. márc 17. 15:33
[A+ A-]

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a választóknak tett ígéretének megfelelően első számú feladatának tekinti a közpénzek feletti őrködést, ezért kezdeményezi a közszolgálati televízió felszámolását. Mint írta: a közszolgálati televíziózás eszménye a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás, aminek a most már napi 24 órában kormányzati propagandát sugárzó Magyar Televízió nyilvánvalóan képtelen megfelelni. Ebben a formában tehát szerinte nincs értelme az adófizetők pénzéből évi 80 milliárd forintot költeni az intézményre - írja a közlemény.

Kész Zoltán úgy véli, az új közszolgálati hírcsatorna elindulásával mindenki számára világossá vált, hogy értelmetlen pazarlás folyik az intézménynél, amely eddig is a korrupció egyik melegágya volt. Kész Zoltán úgy fogalmazott: „A köztévé hírcsatornájának egyetlen haszna jelenleg az, hogy a csődje tökéletes tükre a kormányzásnak. Ezért azonban nem éri meg fenntartani.”

A független képviselő közölte, egyeztetésre hívja az őt korábban támogató ellenzéki pártok vezetőit, hogy a közszolgálati televízió megszüntetése ügyében fogalmazzanak meg közös javaslatot. Kész szerint ennek kiindulópontja az lehet, hogy közszolgálati televízióra nincs szükség, elég, ha az állami szabályozás előírja a közszolgálati műsorok készítésének és sugárzásának kötelezettségét; ennek támogatása pedig az évi 80 milliárd forint töredékéből is megoldható lenne. Kész Zoltán leszögezte: „az adófizetők pénze nem arra való, hogy a Fidesz propagandacsatornát működtessen belőle”.

Forrás: https://www.facebook.com/VeszpremKesz

Lájkoljon minket a Facebook-on is!