Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tanárokat és edzőket díjazott a MOL

Népszava-információ|2015. márc 20. 14:35
[A+ A-]

Király Sándor (balról), Udvardi Imre, Lengyel Lászlóné, Kothencz Melinda, Szalay József, Bernhardt Andrásné, Martinkó Gábor, Kissné Oroszi Edit, Szabó Krisztián FORRÁS: ÚJ EURÓPA ALAPÍTVÁNY

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át a mai napon kilenc példamutató munkát végző pedagógus Budapesten. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket, és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült a MOL Tehetséggondozásért Díjban, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

Díjazottak
Bernhardt Andrásné hegedűtanár (Jászberény)
Dr. Király Sándor informatika tanár (Eger)
Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs)
Lengyel Lászlóné matematika-kémiatanár (Nádudvar)
Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest)
Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest).
Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest)
Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest)
Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged)

A 2014-ben beérkezett csaknem 400 jelölt közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500 000 forint tiszteletdíj jár.

„Felfedezni egy gyermekben a tehetséget, majd elindítani őt az úton, amely során tehetsége kibontakozhat, felelősségteljes feladat. A ma elismert pedagógusok, edzők nemcsak meglátják a fiatalokban rejlő kivételes képességet, de inspirálják és kitartásra is ösztönzik őket. Minden szülő azt szeretné, ha ilyen kiváló pedagógusok oktatnák gyermeküket. Örömömre szolgál, hogy a MOL Tehetséggondozásért Díjjal elismerhetjük ezen tanárok és edzők áldozatos munkáját” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

A díjátadó esemény keretében az alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára pályázhatnak 2015. március 31-ig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!