Előző
Következő
új cikk

Belföld

Két keréken a gyermekek biztonságáért

Népszava-információ|2015. ápr 17. 05:15
[A+ A-]

FORRÁS: ROTARACT CLUB

A Rotaract Club Budapest–Margitsziget nemrégiben a főváros XIII. kerületi Mese Tagóvodában szervezett közlekedésbiztonsági napot az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának tanpályáján. A pedál nélküli apró bringákat - amiket bicajkára kereszteltek - a futobicikli.hu, a megkülönböztető mellényt az IKEA biztosította.

A kis biciklisták szlalomok, táblák, zebrák és táblák segítségével tanultak arról, hogyan kell biztonságosan közlekedni. A csoportokra osztott gyerekek kifestős „Ovikvízzel” is tanultak a szabályokról, majd vidám vizsgáztatással és apró ajándékokkal segítették elmélyíteni az ismereteket a szervezők. Ehhez a KRESZ órához csatlakozott Hajós András aktivista és Vágó Piros, a Class FM műsorvezetője is, akik mindketten elkötelezett bringások.

A gyerekek megismerkedtek a Budapesti Bike Maffia tagjaival is. Havasi Zoltán és Kobela Krisztián arról beszélt, hogyan segítenek a szegény, rászoruló embereken és a védtelen állatokon. A csapat tagjai rendszeresen főznek a hajléktalanoknak, rászoruló családokat támogatnak és állatmenhelyeken jótékonykodnak.

– Hasonló a célunk, a klub tagjaival szabadidőnkben azon dolgozunk, hogy segítsünk másokon. Ma egy közlekedésbiztonsági nappal, később egy nyárköszöntő délutánnal egy gyermekotthonban. Minden év decemberében gyerkőckarácsonyt szervezünk főleg rászoruló gyereknek - mondta Zakkar Viktória, a club elnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!