Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lázár: igen, kifejezetten híve vagyok a halálbüntetésnek

nepszava.hu/MTI|2015. ápr 30. 14:25
[A+ A-]

A miniszter tájékoztat, és pártolja a halálbüntetést Fotó: Népszava

A miniszterelnökséget vezető miniszter ezt sajtótájékoztatóján jelentette ki a Hír TV riporterének kérdésére válaszolva. Lázár János állást foglalt a trafik-fóliázás ügyében, valamint azt is bejelentette: azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el a főváros IX. kerületében lévő Illatos úti telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan.

Az, hogy a KDNP ellenzi a halálbüntetést, a miniszter szerint pont azt igazolja, hogy  le kell folytatni egy párbeszédet, ami 30 éve elmaradt. Nem hiszi ugyanakkor, hogy a dialógus bármivel veszélyeztetné az európai alapértékeket.

Nos, ezt uniós illetékesek meglehetősen másképp gondolják.

Lázár János közölte azt is, hogy a kormány jövő szerdán áttekinti, hogy a bíróságok eddig hogyan alkalmazták a három csapás törvényét, hogyan érvényesült a tényleges életfogytiglani büntetés a gyakorlatban.

A miniszter állást foglalt a trafik-fóliázás ügyében is, azt állítva: nem kötelező a fólia a kirakatra, ha a trafikosok igénylik, ezt bele kell foglalni a törvénybe is. Lázár hangsúlyozta: lehetővé kell tenni, hogy aki az elsötétítés miatt nem érzi magát biztonságban, az ne használja a fóliát.

A miniszter a budapesti sajtótájékoztatóján közölte: várhatóan csütörtök délután kormányhivatali vizsgálat lesz a helyszínen, és ha azt állapítják meg, hogy a hulladék közvetlen veszélyt jelent, azonnal elrendelik az elszállítást. A költségeket 1,1 milliárd forintra becsülte, amelyet a gazdasági minisztériumnak kell megelőlegeznie.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!