Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tervezzünk egy új országot! - A Váradi András Alapítvány felhívása

nepszava.hu|2015. máj 7. 19:45
[A+ A-]

Váradi András Forrás: Facebook

Értéket teremteni és tisztességesen megélni, ez a két cél az, ami mindannyiunkat nap mint nap motivál, amit mindannyian szeretnénk elérni. Ma Magyarországon azonban sokaknak nem adatik meg a lehetőség, hogy munkával és kitartással egyről a kettőre jussanak. Ezért a mai napon – Váradi András, alapítványunk névadója, az alcsútdobozi juhász születésének napján – a Váradi András Alapítvány és az Együtt vita- és programsorozatot indít annak érdekében, hogy a magyar emberek kiszabadulhassanak a munkanélküliség, a közmunka és a kilátástalanság csapdájából - olvasható a Váradi András Alapítvány Facebook-oldalán. 

A felhívás szerint az első vitairat a mai közmunkás tömegprogram alternatívájaként értelmezendő. A teljes koncepciót letölthető a http://vaa.hu/dolgozniboldogulni oldalról. A honlapra várják minden olyan ember személyes történetét, aki már dolgozott közmunkásként, és úgy érzi, jogtalanul bántak vele, becsapták, vagy visszásságokat tapasztalt a közmunka során.

Az alapítvány vállalja, hogy a beérkezett történeteknek (anonim formában) hangot ad, fellépnek a jogtiprások ellen, és képviselik a mai közmunka-tömegprogram leváltását. Helyette szerződést kínálnak a valódi munkahelyekért. Egyúttal kérik: mindenki adja tovább a hírt, az Együtt és a Váradi András Alapítvány ajánlatát, hogy a magyar emberek újra képesek legyenek #DolgozniBoldogulni!

"Tervezzünk meg Együtt egy új országot!" - szólítanak fel a sürgető változásra. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!