Előző
Következő
új cikk

Belföld

Olcsón hazajutna? Az Uber után itt a Sofőrhívó

nepszava.hu|2015. máj 24. 10:55
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Az Uber után itt az újabb lehetőség a spórolásra, ha a hazajutásról van szó, de nem akar tömegközlekedni: az új alkalmazás, a Sofőrhívó lehetővé teszi, hogy felvegyük a kapcsolatot az alkalmazást használó sofőrökkel, akiktől közvetlenül ajánlatot kérhetünk, majd kiválaszthatjuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Az alkalmazással - ami jelenleg Android és IOS rendszeren érhető el - közvetlenül a sofőrszolgálat alkalmazásában álló vezetőkkel vehetjük fel a kapcsolatot, majd amikor ajánlatot kértünk egy adott útvonalra, a sofőrök licitálhatnak a fuvarra, figyelembe véve a két legfőbb paramétert, az árat és a kiérkezési időt. Minél olcsóbb és minél gyorsabb egy fuvar, annál több munkája lesz az épp ráérő sofőrnek, és mi is annyival jobban járunk.

Jelenleg a cég tesztüzemben működik a fővárosban 15 sofőrrel, de a nyáron már szeretnének eljutni a nagyobb vidéki városokba is, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, van igény a szolgáltatásra, mind az utasok, mind a vezetők részéről. Az alkalmazás segítségével a hasonló közösségi megoldásokhoz hasonlóan értékelhetjük a sofőröket is. Jó utat!

Forrás: Origo

Lájkoljon minket a Facebook-on is!